Med billede modulet har redaktører mulighed for at indsætte og beskære billeder. Det er også muligt at vise f.eks. rettighedsinformation tilknyttet til billedet eller tilføje en billedtekst.
Når du uploader et billede til mediearkivet får du 7 forskellige billedbeskæringer at tilpasse billedet i:
Her har du mulighed for at angive for hver beskæring, hvordan billedet skal beskæres, når den vises i den beskæring på hjemmesiden. Hvilken beskæring der skal vises på hjemmesiden, indstilles på modulet vha. dropdown indstillingen. Hvis du ikke ønsker billedet skal vises beskåret efter 1 af de 7 billedbeskæringer, vælges "Original" billedbeskæringen, så det originale bredde x højde ratio bliver anvendt.
Der er ingen behov for at komprimere, konvertere eller beskære billeder inden de uploades til mediearkivet. Den underliggende kode i systemet sørger nemlig for at håndtere alt dette for dig. Mere specifikt betyder dette at hvis du uploader f.eks. et .jpg eller .png billede, sørger systemet automatisk for at konvertere det til et .webp billede når det vises for brugeren, som er optimeret til hjemmesider.
Det betyder også at hvis du uploader et billede som er f.eks. 4000 x 2000 pixels, og indsætter det i et 3 kolonners modul, så sørger systemet selv for at skallere det ned på serveren, så der kun sendes de antal pixels som skærmstørrelsen har brug for. Dette er særligt en fordel, når siden loades via mobiltelefon eller på langsomme forbindelser.
Selvom der ikke er nogen begrænsning på maksimum billedstørrelse som beskrevet ovenfor, så er det altid en god ide at sørge for at de billeder der uploades til mediearkivet er store nok til at de ikke bliver slørrede når de vises på hjemmesiden.
Vi anbefaler som en generel hovedregel, at dine billeder er 1400 pixels i bredden (og ved 16:9, 788 px i højden). Hvis billederne skal bruges i full width skærmstørrelse anbefaler vi, at du uploader dem i minimum 1920 x 1080 px. På denne måde vil billedet altid se skarpt ud, uanset om det vises i 1 eller 12 kolonner.
Når et billede er uploadet til mediearkivet har redaktøren her mulighed for at angive en forfatter / indehaver af billedet. På denne måde er rettighedsinformationen tilknyttet selve billedet og kan derfor nemt vises alle steder på hjemmesiden hvor billedet indsættes, såfremt visningen er slået til.
På billeder i mediearkivet er det muligt at indtaste en alternativ tekst, som koden håndterer alle steder billedet vises på hjemmesiden. Denne tekst hjælper brugere med nedsat / intet syn, at forstå hvad billedet forestiller og er en vigtig del ifm. at tilgængelighedsoptimere billeder på hjemmesiden. En alternativ tekst kan også hjælpe søgemaskiner med bedre at forstå hvad billedet forestiller.
Alle indholdsmoduler har en "Settings/Indstillinger" fane hvor det er muligt at indstille bl.a. temafarver, kasse layout, element ID og visningsstyring.
Læs mere om disse indstillinger her.